Grillowana miruna na puree marchewkowym z sosem z karmelizowanych malin

Grillowana miruna na puree marchewkowym z sosem  z karmelizowanych malin

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Danie rybne szybkie i zdrowe.

Składniki:

2 płaty miruny

4 marchewki

2 łyżki masła

1 szklanka malin

2 łyżki miodu

2 łyżki wody

1 łyżka cukru

1 łyżeczka soku z cytryny

sól

świeżo zmielony pieprz

mieszanka ziół toskańskich

 

Sposób przygotowania:

1. Marchewki obrać, pokroić w kostkę. Do garnka odmierzyć 1 szklankę wody, dodać marchewkę, szczyptę soli i ugotować. Do ugotowanej marchewki dodać
2 łyżki masła, dokładnie wymieszać i całość zmiksować blenderem.

2. Do rondelka wlać miód, wodę, dodać cukier i maliny.
Wszystko gotować na wolnym ogniu do momentu aż powstały sos zgęstnieje. Następnie dodać sok z cytryny i jeszcze chwilę gotować.

3. Rybę oprószyć solą, pieprzem i ziołami toskańskimi. Doprawioną rybę grillować na mocno rozgrzanej patelni grillowej.

4. Rybę podać z puree marchewkowym i sosem z karmelizowanych malin.

 

Smacznego!

# Tagi:

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy