Trochę wątpiłam czy połączenie ryby z pieczarkami pasuje, ale danie wyszło pyszne,
Najlepsze jest trochę postoi w tym sosie i ryba przejdzie nim.
· 60 dag fileta rybnego
· Olej do smażenia
· 2 jajka
· ½ kg pieczarek
· 1 cebula
· 1 śmietana 18 %
· Bułka tarta do panierki
· Mąka pszenna do panierki
· Sól
· Pieprz
1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą.
2. Mieszamy mąkę z bułką tartą.
3. Roztrzepujemy jajka w naczyniu widelcem.
4. Panierujemy rybę najpierw w jajku, następnie w bułce zmieszanej z mąką.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Następnie rybę układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
8. Do cebuli dodajemy pieczarki pokrojone.
9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
10. Na koniec dolewamy śmietanę, chwilę prużymy.
11. Polewamy sosem rybę.
12. Danie gotowe.
13. Smacznego.
Filety rybne duszone w sosie curry (z jabłkiem)
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu