· 60 dag fileta rybnego dowolnego
· słoik papryki konserwowej
· puszka brzoskwiń
· 200 ml Koncentrat pomidorowy
· Mąka pszenna do panierki
· 2 jajka
· Sól
· Papryka ostra
· Olej do smażenia
1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
2. Panierujemy, najpierw w jajku, później w mące.
3. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w drobną kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Paprykę oraz brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podlewamy odrobiną wody.
6. Przyprawiamy papryką.
7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwile prużymy i sos gotowy.
8. Rybę układamy w naczyniu.
9. Polewamy sosem.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.
Filety rybne duszone w sosie curry (z jabłkiem)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jak zrobić placuszki z bananem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu