Przepisy kulinarne ze zdjęciem
Skrzydełka kurczaka pieczone
Sprawdzony przepis na skrzydełka. Tradycyjne skrzydełka pieczone w piekarniku, klasyka, a jaka smaczna, palce lizać. Polecam!
Surówka obiadowa
Surówka bardzo przypadła mi do gustu słodka marchewka pomieszana z ostrą rzepą. Surówkę obiadową polecam jako dodatek do mięska i ziemniaczków.
Domowa wędlina
Smaczny, swojski schab z szynkowaru. Nie ma to jak Domowa wędlina - smak, aromat i jeszcze o ile dłużej trzyma świeżość. Nie trzeba zachwalac:)
Ciasto z bakaliami (z automatu)
Ciasto do przygotowania w automacie do pieczenia chleba. Szybkie i łatwe. Można powiedzieć, że Ciasto z bakaliami robi się samo.
Bułki pszenno - krupczatkowe z sezamem
Są to bardzo pyszne bułki i bardzo puszyste. Zamiast kupować w sklepie to polecam upiec w domu Bułki pszenno - krupczatkowe z sezamem. Życzę smacznego.
Duszone warzywa z jajkiem sadzonym
Przepyszne warzywa w pomidorowym sosie z jajkiem sadzonym, rewelacja na ciepły posiłek. U mnie rodzina zajada się duszonymi warzywami na podwieczorek.
Potrawka z indyka
Wystarczyło pół godziny aby zajadać się pyszną i zdrową Potrawką z indyka z warzywami. Prawda, że szybko?
Kostka kokosowa
To ciasto wygląda na pracochłonne ale uwierzcie zrobicie w godzinkę, a efekt Kostki kokosowej przepyszny:)
Sernik z polewą krówkową
Ten sernik wyszedł mi bardzo pyszny, napisałabym, że nawet idealny. Żeby się o tym przekonać to polecam upiec. Zapraszam na sprawdzony Sernik z polewą krówkową.
Kokosowa masa do ciast
Dodatek do różnego rodzaju ciast i deserów. Jeśli lubicie smak kokosa to ta Kokosowa masa do ciast jest dla was. Wypróbujcie.
Serniczek z piernikiem
Serniczek z piernikiem czyli połączenie delikatnej masy serowej z ciastem piernikowym o charakterystycznym korzennym posmaku z granatem i mango. Ktoś probował?
Kruche ciasteczka z kokosem
Zapach kokosu mnie uspokaja a ciasteczka z dodatkiem wiórków rozpływają się w ustach. Kruche ciasteczka z kokosem - polecam na podwieczorek
Pasztet z wątróbki drobiowej
Uwielbiam pasztety ale tylko domowe. Dziś proponuje Pasztet z wątróbki drobiowej z suszoną śliwką. To moje popisowe danie na rodzinne imprezy i święta.
Podkówki kokosowe
Podkówki kokosowe kruche w wersji mini, idealne do popołudniowej kawki :)
Fasolka po bretońsku
Przepis na fasolkę po bretońsku. Pyszna fasolka po bretońsku, która nie jest za tłusta, za gęsta, zbyt wodnista, po prostu jest idealna!!!
Fasolka szparagowa do obiadu
Fasolka szparagowa to doskonały dodatek do obiadu. Zarówno żółta, jak i zielona, jest źródłem witamin dlatego wato ją jeść.
Boczek pieczony
Cudownie smakuje ze świeżym chlebkiem i musztardą. Dobry na ciepło i na zimno. Mniam
Zupa rybna
Muszę wszystkich ostrzec, że zupa rybna po sycylijsku jest niebezpiecznie smaczna! Gęsta i bardzo aromatyczna zupa rybna po sycylijsku doskonale się sprawdzi na zimowe obiady. Smaki różnych ryb i owoców morza nadają zupie rybnej po sycylijsku głębokiego, złożonego smaku. Delikatne ryby i jędrne krewetki genialnie ze sobą kontrastują, dzięki czemu zupa rybna po sycylijsku jest wyśmienita.
Solanka
Przepis na soliankę, pyszną rosyjską zupę, która zasmakuje każdemu. Poznałem ją na wakacjach, warto przepis na solankę przekazać dalej :)
Zupa cebulowa
Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :)
Przepis na ciasto marchewkowe
Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Dwa sposoby na sernik z bezą
Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.
Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Przepis na tiramisu czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)