Polecamy dzisiaj:

Moja botwinka z jajkiem

Kostka kokosowa

print Drukuj
Kostka kokosowa

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

To ciasto wygląda na pracochłonne ale uwierzcie zrobicie w godzinkę, a efekt Kostki kokosowej przepyszny:)

składniki

Masa kokosowa:

  • mleko 1litr
  • wiórki kokosowe 300 gram
  • masło 1 kostka
  • żółtka 3 sztuki
  • cukier 1 szklanka

Oraz:

  • herbatniki
  • masa krówkowa 1 puszka
  • dżem z czarnej porzeczki 1 słoiczek
  • śmietana kremówk 1 litr
  • galaretka z owoców leśnych lub czarna porzeczka

sposób przygotowania

Jak wykonać Kostkę kokosową? To przepis:

  1. Mleko zagotuj, dodaj rozrobiony proszek budyniowy, zagotuj, zdejmij z ognia, dodaj żółtka oraz wiórki, wymieszaj, ostudź.
  2. Masło ubij z cukrem, małymi porcjami dodawaj zimną masę budyniową.
  3. Dno prostokątnej formy wyłóż herbatnikami, wlej masę, wyrównaj, następna warstwa herbatników, masa krówkowa, warstwa herbatników, dżem, na koniec ubita śmietana z cukrem i galaretką (galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody, jak zacznie tężeć dodaj do ubitej śmietany)

Ciastko zwane "Kostka kokosowa" gotowe. Smacznego:)

 

 

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!