Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Kuchnia polska

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

3675 ocen

Kotlet mielony w kapeluszu.

Kotlet mielony w kapeluszu.

Oto przepis na mielonego. Polecam kotlet mielony pod czerwonym kapeluszem, idealny na obiad, pyszny i aromatyczny czyli jak zrobić kotlet mielony na obiad :)
Kotlet Mielony z sadzonym jajkiem

Kotlet Mielony z sadzonym jajkiem

Jeśli znudził się Wam tradycyjny mielony, to wystarczy jeden składnik i nasza potrawa nabiera barw w wyglądzie jak również w smaku. Polecam sprawdzony przepis na mielone w moim wydaniu.
Linia
Rosół z królika

Rosół z królika

Oto jak zrobić rosół z królika. Polecam przepis na rosół z królika, bo rosół wychodzi delikatny w smaku i nietłusty, po prostu pyszny rosół z królika :)
Pomidorówka

Pomidorówka

Sprawdzony przepis na zupę pomidorową. Bardzo polecam, bo tylko dzieki temu przepisowi powstaje uwielbiana w moim domu tradycyjna zupa pomidorowa :) Polecam przepis na zupę pomidorową z ryżem w moim wykonaniu!
Linia
Bigos pieczony

Bigos pieczony

Sprawdzony przepis na bigos. Smaczny bigos na Święta i nie tylko musi być. Jak żyć w Polsce bez bigosu? :) Polecam mój przepis na bigos pieczony, pyszny i aromatyczny.
Kopytka, czyli kluski ziemniaczne

Kopytka, czyli kluski ziemniaczne

Sprawdzony przepis na kopytka i pomysł na szybki obiad. Kopytka można przygotować z ugotowanych ziemniaków lub resztek z obiadu
Linia
Kluski śląskie ze szpinakowym sosem

Kluski śląskie ze szpinakowym sosem

Przepis na kluski śląskie. Jeżeli lubicie kluski śląskie i szpinak to polecam Wam takie połączenia. Bardzo smaczne, aromatyczne i syte. 
Zupa grochowa z wędzonym boczkiem

Zupa grochowa z wędzonym boczkiem

Sprawdzony przepis na grochówkę - oto sycąca zupa w sam raz na chłodne dni. Warto robić często grochówkę, bo grochówka to naprawdę idealna zupa na zimne dni.
Linia
Grzybowy krupnik

Grzybowy krupnik

Przepis na krupnik się zbytnio nie zmienia. Moze być taki jak mój grzybowy  krupnik z kaszą jęczmienną. Może być z bez grzybów tylko z kawałkami mięsa. Co tu dużo się zastanawiać. Po prostu robić i jeść!
Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

Placki najlepiej smakują ze śmietaną lub surówką z kapusty. Możemy je jeść na obiad, podwieczorek, kolacje. Placki ziemniaczane to bardzo uniwersalne danie.
Linia
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Przepis na pierogi ruskie. Oto idealnie miękkie ciasto z farszem z ziemniaków i twarogu, okraszone dużą ilością mięsiwo, to lubię !!
Zimne nóżki

Zimne nóżki

Goszczą od lat na naszych stołach, niezastąpiona na polskich weselach i przyjęciach a mowa oczywiście o zimnych nóżkach:)
Linia
Botwinka

Botwinka

Jak zrobic botwinkę, to pytanie na wiosnę zadaję sobie często. Oto moja botwinka, lekka zupa botwinkowa, prosta i smaczna o pięknej barwie i pysznym smaku.
Mazurek

Mazurek

Sprawdzony przepis na mazurek kajmakowy. Świąteczne ciasto nie tylko na Wielkanoc, choć ciężko sobie wyobrazić Święta bez mazurka kajmakowego na stole.
Linia
Żurek

Żurek

Żurek na zakwasie z białą kiełbasą i gotowanym jajkiem , lekko kwaśny, idealny na typowy polski obiad. Przyzwyczailiśmy się do żurku w Święta Wielkanocne ale przecież to potrawa, którą można kosztować nie tylko od święta:)
Buraczki zasmażane z cebulką

Buraczki zasmażane z cebulką

Takie buraczki zasmażane z cebulką to doskonały dodatek do drugiego dania np kotleta schabowego i ziemniaków. I tak powstaje nam tradycyjny polski obiad.
Linia
Zupa ogórkowa z jajkiem i młodymi ziemniakami

Zupa ogórkowa z jajkiem i młodymi ziemniakami

Zupa ogórkowa w wersji na lato - z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem. Aż ślinka leci, prawda? Polecam przepis na ogórkową w takim wydaniu!
Rosół z kurczaka

Rosół z kurczaka

Sprawdzony przepis na tradycyjny, domowy rosół. Bo niedziela bez rosołu się nie liczy, dlatego rosół musi być! :)
Linia
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Klasyczne pierogi ruskie bardzo polecam, bo to klasyka pierogów, lubiane chyba przez wszystkich. A najlepsze są proste przepisy i klasyczne.
Pierogi z ziemniakami i cebulą

Pierogi z ziemniakami i cebulą

Przepis na ruskie pierogi. Takie pierogi to idealna propozycja na bezmięsny obiad. Obowiązkowo z dużą ilością zrumienionej cebulki. Z tego przepisu wychodzi około 40 pierogów. Pycha :)
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!