Polecamy dzisiaj:

Czekoladowe świąteczne pierniczki

Schab z pieczarkami

print Drukuj
Schab z pieczarkami

Beata

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena:
0.0

0 ocen

Zimno jest więc okrywamy się pierzynką, więc schab również okryłam.

składniki
  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • 25 dag sera żółtego
  • ½ kg schabu
  • 25 dag pieczarek
sposób przygotowania

1.    Kroimy mięso  w plastry i rozbijamy.

2.    Obieramy cebulę i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.

3.    Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

4.    Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy.

5.    Następnie na każdy plaster mięsa  wykładamy pieczarki.

6.    Zapiekamy j 35 minut w 180˚C.

7.    Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.

8.    Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.

9.    Danie gotowe.

10. Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 5
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!