Schab z pieczarkami

Schab z pieczarkami

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Zimno jest więc okrywamy się pierzynką, więc schab również okryłam.

Składniki:

  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • 25 dag sera żółtego
  • ½ kg schabu
  • 25 dag pieczarek

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy mięso  w plastry i rozbijamy.

2.    Obieramy cebulę i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.

3.    Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

4.    Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy.

5.    Następnie na każdy plaster mięsa  wykładamy pieczarki.

6.    Zapiekamy j 35 minut w 180˚C.

7.    Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.

8.    Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.

9.    Danie gotowe.

10. Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy