Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Schab z pieczarkami

print Drukuj
Schab z pieczarkami

Beata

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena:
0.0

0 ocen

Zimno jest więc okrywamy się pierzynką, więc schab również okryłam.

składniki
  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • 25 dag sera żółtego
  • ½ kg schabu
  • 25 dag pieczarek
sposób przygotowania

1.    Kroimy mięso  w plastry i rozbijamy.

2.    Obieramy cebulę i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.

3.    Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

4.    Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy.

5.    Następnie na każdy plaster mięsa  wykładamy pieczarki.

6.    Zapiekamy j 35 minut w 180˚C.

7.    Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.

8.    Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.

9.    Danie gotowe.

10. Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 5
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Truskawkowe ciasto
Gwiazdka

Truskawkowe ciasto

Bardzo dobre ciato z masą która nie jest bardzo słodka, szybko sie robi.
Kopertki z mozzarellą i pomidorem
Gwiazdka

Kopertki z mozzarellą i pomidorem

Szybkie danie i sezonowe z wykorzystaniem pomidora i cukini
Nadziewane twarogiem koszyczki
Gwiazdka

Nadziewane twarogiem koszyczki

czasami warto zjeść cos bez mięsnego a równiez dobrego.  
Zapiekane udka w sosie tatarskim
Gwiazdka

Zapiekane udka w sosie tatarskim

trochę pracy jest szczególnie z wyjęciem kości ale naprawdę warto
Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką
Gwiazdka

Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką

Sezon na warzywa się zaczął trzeba fanatzyjnie wykorzystać a tą fantazję polecam :)
Schabowe roladki z mozzarellą
Gwiazdka

Schabowe roladki z mozzarellą

Roladki schabowe można wymyślać na różne sposoby i proponuję taki :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!