Schab z pieczarkami
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Zimno jest więc okrywamy się pierzynką, więc schab również okryłam.
Składniki:
- 1 cebula
- Sól
- Pieprz
- 25 dag sera żółtego
- ½ kg schabu
- 25 dag pieczarek
Sposób przygotowania:
1. Kroimy mięso w plastry i rozbijamy.
2. Obieramy cebulę i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy.
5. Następnie na każdy plaster mięsa wykładamy pieczarki.
6. Zapiekamy j 35 minut w 180˚C.
7. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.
8. Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Magiczne Kotlety
Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.Schab z pieczarkami
Przepis na schab z pieczarkami na obiad to doskonałe połączenie mięsa i pieczarek. Soczysty schab i aromatyczny sos...Paprykowy schab pieczony w rękawie.
Propozycja mięsa na niedzielny obiad, ponieważ mięsko piecze się samo. Możemy je podać z ziemniakami i ulubioną sur&oacu...Schab z pieczarkami i kapustą
Schab nadziewany kiszoną kapustą z sosem grzybowymPieczony schab w kapuście kiszonej.
Nie tylko jest dobry ale też ładnie wygląda, w sam raz na imprezy i świeta.Zobacz więcej przepisów na: