kapusta kiszona jest bardzo zdrowa a jak płaczymy ze schabem jest jeszcze lepsza.
· 1Cebula
· Sól
· Pieprz
· 1 łyżeczka majeranku
· Olej do smażenia
· 50 dag mięsa- schabu
· 50 dag. kapusty kiszonej
· 20 dag boczku wędzonego
· 1 mała śmietana 18 %
·
1. Kroimy mięso w plastry , rozbijamy .
2. Schab obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
4. Drobno kroimy kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
5. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do boczku, prużymy.
6. Kapustę kiszoną drobno kroimy i przekładamy do boczku.
7. Dodajemy majeranek.
8. Na koniec dodajemy śmietanę 2 minuty gotujemy i wykładamy na mięso.
9. Zapiekamy 70 minut w 180˚C.
10. Potrawa gotowa.
11. Smacznego.
Schab nadziewany brokułem i suszonymi pomidorami
Pierogi z kiszona kapustą i kaszą
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu