Ten przepis znalazłam ostatnio w bardzo starej książce kucharskiej, zrobiłam i mi zasmakował.
· 50 dag schabu
· Olej do smażenia
· 20 dag pieczarek
· Cebula
· 2 jajka
· 1 żółtko
· 20 dag sera żółtego
· Sól
· Pieprz
1. Schab kroimy w plastry, obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron z dodatkiem przypraw: pieprz – sól.
2. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Gotujemy jajka na twardo, następnie obieramy i drobno ściekamy.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Wystudzone pieczarki mieszamy z jajkiem i żółtkiem.
7. Przygotowaną masę rozłożyć na mięsie.
8. Eskalopki Posypać serem startym na tarce o dużych oczkach.
9. Zapiekać 30 minut w 180˚C.
10. Danie gotowe.
Schab nadziewany brokułem i suszonymi pomidorami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu