Polecamy dzisiaj:

Przepis na leczo

Eskalopki schabowe

print Drukuj
Eskalopki schabowe

Beata

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Ten przepis znalazłam ostatnio w bardzo starej książce kucharskiej, zrobiłam i mi zasmakował.

składniki

·       50 dag  schabu

·       Olej do smażenia

·       20 dag pieczarek

·       Cebula

·       2 jajka

·       1 żółtko

·       20 dag sera żółtego

·       Sól

·       Pieprz

 

sposób przygotowania

1.   Schab kroimy w plastry, obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron z dodatkiem przypraw: pieprz – sól.

2.   Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3.   Gotujemy jajka na twardo, następnie obieramy i drobno ściekamy.

4.   Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju.

5.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

6.   Wystudzone pieczarki mieszamy z jajkiem i żółtkiem.

7.   Przygotowaną masę rozłożyć na mięsie.

8.   Eskalopki Posypać serem startym na  tarce o dużych oczkach.

9.   Zapiekać 30 minut w 180˚C.

10.             Danie gotowe.

Tagi: Schab
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!