· ½ kg schabu
· Pieprz
· Sól
· 15 dag pieczarek
· Cebula
· ½ pęczku szczypiorku
· Serek topiony Hochland
· 20 dag sera żółtego
· Majonez mały
1. Schab kroimy w grubsze plastry, rozcinamy robiąc kieszonkę.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Rozbijamy.
4. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Szczypiorek siekamy dodajemy do grzybów.
8. Na koniec wkładamy serek topiony i prużymy do chwili rozpuszczenia.
9. Na każdy kawałek układamy farsz, spinamy wykałaczkami.
10. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
11. Wierzch każdego kotleta smarujemy farszem.
12. Wykładamy majonez.
13. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika i zapiekamy
w 180 °C.
14. Po tym czasie wyjmujemy posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy 10 minut w 180 °C.
15. Danie gotowe.
16. Smacznego.
Schab nadziewany brokułem i suszonymi pomidorami
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu