Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Schab z pieczarkami i kapustą

print Drukuj
Schab z pieczarkami i kapustą

Beata

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
4.0

1 ocena

Schab nadziewany kiszoną kapustą z sosem grzybowym

składniki

·       ½ kg schabu

·       15 dag pieczarek

·       Majeranek

·       20 dag kapusty kiszonej

·       Cebula

·       Sól

·       Pieprz

·       Przyprawa do mięsa wieprzowego

·       Olej do smażenia

sposób przygotowania

1.   W mięsie robimy otwór i solimy.

2.   Cebulę obieramy  i drobno kroimy, po czym prużymy na rozgrzanym oleju.

3.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

5.   Kapustkę kroimy drobno i dodajemy do grzybów.

6.   Wsypujemy trochę majeranku i prużymy.

7.   Tak przygotowanym farszem napełniamy  otwór w mięsie.

8.   Mięso obsypujemy przyprawą do mięsa.

9.   Wkładamy do woreczka.

10.        Zapiekamy 45 minut w 180˚C.

11.        Schab kroimy w plastry.

12.        Smacznego.

 

Ocena:
4.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
.Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

.Naleśniki po węgiersku

Dziś polecam nalesniki z sosem węgierskim.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!