Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Schab z pieczarkami i kapustą

print Drukuj
Schab z pieczarkami i kapustą

Beata

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
4.0

1 ocena

Schab nadziewany kiszoną kapustą z sosem grzybowym

składniki

·       ½ kg schabu

·       15 dag pieczarek

·       Majeranek

·       20 dag kapusty kiszonej

·       Cebula

·       Sól

·       Pieprz

·       Przyprawa do mięsa wieprzowego

·       Olej do smażenia

sposób przygotowania

1.   W mięsie robimy otwór i solimy.

2.   Cebulę obieramy  i drobno kroimy, po czym prużymy na rozgrzanym oleju.

3.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą.

5.   Kapustkę kroimy drobno i dodajemy do grzybów.

6.   Wsypujemy trochę majeranku i prużymy.

7.   Tak przygotowanym farszem napełniamy  otwór w mięsie.

8.   Mięso obsypujemy przyprawą do mięsa.

9.   Wkładamy do woreczka.

10.        Zapiekamy 45 minut w 180˚C.

11.        Schab kroimy w plastry.

12.        Smacznego.

 

Ocena:
4.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!