Schab pieczony z miodem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ☆
17 Ocen
Ilość porcji: 4
Aromatyczny schab pieczony z miodem, czosnkiem i cynamonem to istna eksplozja smaku. Schab pieczony przygotowany w ten sposób jest naprawdę pyszny, a przepis na schab pieczony nie jest trudny. Dlatego nie ma co czekać, tylko działać, a schab pieczony zagości na naszym stole :)
Składniki:
- 1 kg schabu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka miodu
- pieprz
- sól
- cynamon
Sposób przygotowania:
Schab pieczony w kilka kroków:
- Schab solimy i pieprzymy ze wszystkich stron.
- Miód, roztarty ząbek czosnku i cynamon ucieramy z 3 łyżkami wody.
- Mięso nacieramy i w naczyniu odstawiamy na noc w lodówce.
- Pieczemy pod przykryciem 1 godzinę w nagrzanym do 200°C piekarniku.
- Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę na 10 min. Schab pieczony można pokroić w plastry i podawać na zimno.
Smacznego
Autor: Wiktor
Polecamy również
Schab z pieczarkami
Przepis na schab z pieczarkami na obiad to doskonałe połączenie mięsa i pieczarek. Soczysty schab i aromatyczny sos...Pieczony schab w kapuście kiszonej.
Nie tylko jest dobry ale też ładnie wygląda, w sam raz na imprezy i świeta.Schab na kolorowo
Bardzo dekoracyjna potrawa na imprezki i bardzo smacznaSchab nadziewany kurczakiem.
Jak się doda więcej paryki będzie łądniej wyglądać :)Schab z pieczarkami
Zimno jest więc okrywamy się pierzynką, więc schab również okryłam.Zobacz więcej przepisów na: