Schab pieczony z miodem

Schab pieczony z miodem

Ocena: ★

17 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Aromatyczny schab pieczony z miodem, czosnkiem i cynamonem to istna eksplozja smaku. Schab pieczony przygotowany w ten sposób jest naprawdę pyszny, a przepis na schab pieczony nie jest trudny. Dlatego nie ma co czekać, tylko działać, a schab pieczony zagości na naszym stole :)

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • pieprz
  • sól
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w kilka kroków:

  1. Schab solimy i pieprzymy ze wszystkich stron.
  2. Miód, roztarty ząbek czosnku i cynamon ucieramy z 3 łyżkami wody.
  3. Mięso nacieramy i w naczyniu odstawiamy na noc w lodówce.
  4. Pieczemy pod przykryciem 1 godzinę w nagrzanym do 200°C piekarniku.
  5. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę na 10 min. Schab pieczony można pokroić w plastry i podawać na zimno.

Smacznego

Autor: Wiktor

Polecamy nasze przepisy