· 60 dag schabu
· 60 dag. pieczarek
· 60 dag. kapusty kiszonej
· 3 listki laurowe
· 3 ziela angielskiego
· Mały słoiczek ketchupy
· Cebula
· Olej do smażenia
1. Mięso nacinamy w środku, solimy.
2. Robimy nadzienie: Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Dodajemy ketchup, chwilę jeszcze prużymy i studzimy farsz.
5. Otwór Schabu nadziewamy farszem.
6. Mięso wkładamy w woreczek do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180˚C.
7. Do garnka wkładamy kapustę kiszoną, zalewamy wodą i gotujemy.
8. Do kapusty dokładamy listek i ziele oraz pieczarki, gotujemy.
9. Gdy schab jest już prawie gotowy, przekładamy razem z sosem od pieczenia do brytfanny.
10. Przekładamy również do mięsa kapustę kiszoną.
11. Prużymy jeszcze 20 minut pod przykryciem, jeżeli jest mało sosu można dolać trochę wody.
12. Danie gotowe.
13. Smacznego.
Schab pod aromatyczną pierzynką
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Drobiowa zapiekanka z migdałami.
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu
ul. Grochowska 306/308
03-840 Warszawa