Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Pieczony schab w kapuście kiszonej.

print Drukuj
Pieczony schab w kapuście kiszonej.

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
0.0

0 ocen

Nie tylko jest dobry ale też ładnie wygląda, w sam raz na imprezy i świeta.

składniki

·         60 dag schabu

·         60 dag.  pieczarek

·         60 dag.  kapusty kiszonej

·         3 listki laurowe

·         3 ziela angielskiego

·         Mały słoiczek ketchupy

·         Cebula

·         Olej do smażenia

sposób przygotowania

1.       Mięso nacinamy w środku, solimy.

2.        Robimy nadzienie: Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

3.       Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

4.       Dodajemy ketchup, chwilę jeszcze prużymy i studzimy farsz.

5.        Otwór Schabu nadziewamy farszem.

6.       Mięso wkładamy w woreczek do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180˚C.

7.       Do garnka wkładamy kapustę kiszoną, zalewamy wodą i gotujemy.

8.       Do kapusty dokładamy listek i ziele oraz pieczarki, gotujemy.

9.       Gdy schab jest już prawie gotowy, przekładamy razem z sosem od pieczenia do brytfanny.

10.   Przekładamy również do mięsa kapustę kiszoną.

11.   Prużymy jeszcze 20 minut pod przykryciem, jeżeli jest mało sosu można dolać trochę wody.

12.   Danie gotowe.

13.   Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 7
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!