Wieprzowina nie jest ulubionym mięsem dietetyków ze względu na sporą zawartość tłuszczu; jednak polędwiczki wieprzowe nie zawierają tak dużych ilości tłuszczu, jak pozostałe części tuszy. Polędwiczki wieprzowe są źródłem pełnowartościowego białka przy stosunkowo małej zawartości tłuszczu i dlatego są uważane za najzdrowszą część tuszy wieprzowej! Równocześnie polędwiczki wieprzowe duszone w winie są kruche i soczyste! Palce lizać!
Przepis na polędwiczki wieprzowe w białym winie:
Smacznego:)
Polędwiczki z zurawną i gruszkami
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu