Polędwiczki z żurawiną

Polędwiczki  z żurawiną

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Aromatyczne, mięciutkie miąsko z dodakiej żurawiny

Składniki:

·        1 polędwiczka

·         kubek Cebuli ( posiekana)

·         2 łyżki suszonego Rozmarynu

·         1 opak. żurawiny suszonej

·         2 łyżki octu Balsamicznego

·         1 kostka rosołowa

·         Sól

·         Pieprz

·         3 łyżki masła

Sposób przygotowania:

1.       Mięso pokroić w plastry lekko rozbić najlepiej ręką, przyprawić solą i pieprzem i zarumienić dobrze na maśle ze wszystkich stron.

2.       Przełożyć na blaszkę do pieczenia łącznie z sosem jakim powstał że smażenia.

3.       Wstawić blaszkę  do piekarnika i piec około25 minut, aż polędwiczki będą upieczone.

4.       W tym czasie jak polędwiczki  się pieką, rozpuścić na małej patelni 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, rozmaryn.

5.       Następnie dodać rosół, żurawinę i ocet i wymieszać aż żurawina się rozpuszcza, około 3 minut.

6.       Gotowe  polędwiczki przełożyć wraz z sosem z pieczenia do sosu z żurawiną i gotować aż sos zgęstnieje, około 6 minut.

7.       Przyprawić do smaku pieprzem solą.

8.       Danie Gotowe.

9.       Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy