Polędwiczki z żurawiną
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Aromatyczne, mięciutkie miąsko z dodakiej żurawiny
Składniki:
· 1 polędwiczka
· kubek Cebuli ( posiekana)
· 2 łyżki suszonego Rozmarynu
· 1 opak. żurawiny suszonej
· 2 łyżki octu Balsamicznego
· 1 kostka rosołowa
· Sól
· Pieprz
· 3 łyżki masła
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokroić w plastry lekko rozbić najlepiej ręką, przyprawić solą i pieprzem i zarumienić dobrze na maśle ze wszystkich stron.
2. Przełożyć na blaszkę do pieczenia łącznie z sosem jakim powstał że smażenia.
3. Wstawić blaszkę do piekarnika i piec około25 minut, aż polędwiczki będą upieczone.
4. W tym czasie jak polędwiczki się pieką, rozpuścić na małej patelni 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, rozmaryn.
5. Następnie dodać rosół, żurawinę i ocet i wymieszać aż żurawina się rozpuszcza, około 3 minut.
6. Gotowe polędwiczki przełożyć wraz z sosem z pieczenia do sosu z żurawiną i gotować aż sos zgęstnieje, około 6 minut.
7. Przyprawić do smaku pieprzem solą.
8. Danie Gotowe.
9. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Polędwiczki wieprzowe duszone w winie
Wieprzowina nie jest ulubionym mięsem dietetyków ze względu na sporą zawartość tłuszczu; jednak polędwiczki wiepr...Polędwiczki wieprzowe duszone ze śliwkami
Mięso polędwiczek wieprzowych jest soczyste, kruche i stosunkowo, zawiera mało tłuszczu - 100g zawiera jedynie 5g. Pod w...Polędwiczki z serem i szynką
Polędwiczki jest bardzo delikatnym mięsem i można z niego robić dużo potraw, dziś polecam zapiekane polędwiczki.Polędwiczki zanurzone w sosie
Grzyby można zastąpić pieczarkami ale wtedy również zmieniamy sos na pieczarkowy.Polędwiczki z żurawiną
Aromatyczne, mięciutkie miąsko z dodakiej żurawinyZobacz więcej przepisów na: