· 1 polędwiczka
· kubek Cebuli ( posiekana)
· 2 łyżki suszonego Rozmarynu
· 1 opak. żurawiny suszonej
· 2 łyżki octu Balsamicznego
· 1 kostka rosołowa
· Sól
· Pieprz
· 3 łyżki masła
1. Mięso pokroić w plastry lekko rozbić najlepiej ręką, przyprawić solą i pieprzem i zarumienić dobrze na maśle ze wszystkich stron.
2. Przełożyć na blaszkę do pieczenia łącznie z sosem jakim powstał że smażenia.
3. Wstawić blaszkę do piekarnika i piec około25 minut, aż polędwiczki będą upieczone.
4. W tym czasie jak polędwiczki się pieką, rozpuścić na małej patelni 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, rozmaryn.
5. Następnie dodać rosół, żurawinę i ocet i wymieszać aż żurawina się rozpuszcza, około 3 minut.
6. Gotowe polędwiczki przełożyć wraz z sosem z pieczenia do sosu z żurawiną i gotować aż sos zgęstnieje, około 6 minut.
7. Przyprawić do smaku pieprzem solą.
8. Danie Gotowe.
9. Smacznego.
Polędwiczki z zurawną i gruszkami
Pierś z indyka pieczona z jabłkiem i żurawiną
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu