Robiłam kiedyś podobne danie z kaczką i była pyszna, teraz chciłam wypróbować z polędwiczkami i wyszły pyszne.
· 60 dag polędwiczki wieprzowe
· opakowanie żurawiny
· 3 gruszki
· Przyprawa do mięsa
· Sól
· 1 łyżka mąki pszennej
1. Obieramy mięso z błonek, solimy i przyprawiamy przyprawą, następnie umieszczamy w woreczku do pieczenia.
2. Obieramy gruszki i kroimy na cząstki, dodajemy do mięsa.
3. Umieszczamy żurawinę w woreczku.
4. Zamykamy woreczek.
5. Zapiekamy 30 minut w 180˚C
6. Po upieczeniu polędwiczki kroimy na kawałki i układamy na półmisku.
7. Wykładamy na mięso gruszki.
8. Sos z żurawiną zlewamy do małego garnka.
9. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy sos.
10. Sosem polewamy polędwiczki.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.
Pierś z indyka pieczona z jabłkiem i żurawiną
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu