Polędwiczki jest bardzo delikatnym mięsem i można z niego robić dużo potraw, dziś polecam zapiekane polędwiczki.
· polędwiczka wieprzowa
· 10 dag szynki
· 10dag sera żółtego
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
1. Mięso kroimy w plastry po czym delikatnie rozbijamy.
2. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.
3. Na każdy kawałek mięsa układamy po kawałku sera.
4. Ciasno zwijamy i owijamy szynką.
5. Każdą roladkę obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Roladki układamy na blaszkę wyłożoną papierem.
7. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
8. Polędwiczki wykładamy na półmisek.
9. Smacznego.
Polędwiczki z zurawną i gruszkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu