uwielbiam polędwiczki pod każdą postacią dlatego przedstawiam Wam rózne wersje .
1polędwiczka wieprzowa
· pół główki kapusty pekińskiej
· 3 Grzybki MUN
· 25 dag. pieczarek
· 1 cebula
· 2 marchewki
· 2 łyżki sosu sojowego
· 2 łyżeczki oleju sezamowego
· Sól
· Pieprz
· Imbir
· 1 łyżka mąki ziemniaczanej
· ½ łyżeczki czosnku
1. MUN namoczyć
2. Mięso kroimy w paseczki.
3. następnie mieszamy z 2 łyżkami sosu sojowego, czosnkiem, solą oraz pieprzem.
4. Przekładamy na rozgrzany olej i smażymy.
5. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
6. Grzybki odlewamy z wody i kroimy na mniejsze kawałki, po czym dodajemy do mięsa.
7. Następnie dodajemy marchew oraz pieczarki.
8. Cebulę drobno obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do mięsa.
9. Dodajemy trochę imbiru i olej sezamowy.
10. Kapustę poszatkować i dodać do polędwiczek, 15 minut prużymy..
11. Mąkę ziemniaczane rozrobić w małej ilość wody zimnej i dodać do mięsa, 5 minut gotujemy.
12. Danie gotowe
13. Smacznego.
Polędwiczki z zurawną i gruszkami
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu