Karp świąteczny
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 4
To najprostszy i najlepszy przepis na świątecznego karpia.
Składniki:
karp 1 kg
sól
pieprz
mąka 3 dag
olej
Sposób przygotowania:
1. Karpia dokładnie wypatroszyć, opłukać, pokroić na porcje.
2. Oprószyć mąką, solą i pieprzem.
3. Smażyć karpia z obu stron na złoty kolor.
# Tagi:
Autor: tulipan
Polecamy również
Prosty karp smażony
Karp smażony na wigilię jest jednym z najbardziej tradycyjnych dań na Boże Narodzenie. Ma swoich zwolenników i pr...Karp smażony z masłem ziołowym
Wigilijny karp smażony jest czasami kojarzony z bardzo tradycyjną, wręcz starodawną potrawą. Oczywiście Boże Narodzenie...Karp smażony na maśle klarowanym
Smażony karp najlepiej smakuje oczywiście na wigilię. Tajemnicą sukcesu tego dania jest nie za duża ryba oraz dobrej jak...Karp smażony
Karp smażony na wigilię jest jednym z najbardziej tradycyjnych dań na Boże Narodzenie. Chyba w żadnym polskim domu nie m...Karp świąteczny
To najprostszy i najlepszy przepis na świątecznego karpia.Zobacz więcej przepisów na: