Karp smażony z orzechami
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 4
Karp to moja ulubiona ryba wigilijna, czekam na niego cały rok, słodkawy przez smażenie na maśle .
Składniki:
karp 1 sztuka
masło klarowane do smażenia
orzeszki ziemne 1/2 szklanki
pieprz
sól
mąka
Sposób przygotowania:
umytą rybę poporcjuj na kawałki, posól i posyp pieprzem ,zostaw na godzinę
orzeszki upraż na suchej patelni
rozgrzej masło na patelni
rybę obtaczaj w mące ,smaż na złoty kolor na koniec smażenia dosyp orzeszki
podawaj na ciepło
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Karp smażony z masłem ziołowym
Wigilijny karp smażony jest czasami kojarzony z bardzo tradycyjną, wręcz starodawną potrawą. Oczywiście Boże Narodzenie...Karp smażony
Karp smażony na wigilię jest jednym z najbardziej tradycyjnych dań na Boże Narodzenie. Chyba w żadnym polskim domu nie m...Prosty karp smażony
Karp smażony na wigilię jest jednym z najbardziej tradycyjnych dań na Boże Narodzenie. Ma swoich zwolenników i pr...Karp smażony na maśle klarowanym
Smażony karp najlepiej smakuje oczywiście na wigilię. Tajemnicą sukcesu tego dania jest nie za duża ryba oraz dobrej jak...Karp smażony z orzechami
Karp to moja ulubiona ryba wigilijna, czekam na niego cały rok, słodkawy przez smażenie na maśle .Zobacz więcej przepisów na: