Polecamy dzisiaj:

Prosty przepis na pączki

Karp smażony

print Drukuj
Karp smażony

tulipan

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.0

2 oceny

Karp smażony na wigilię jest jednym z najbardziej tradycyjnych dań na Boże Narodzenie. Chyba w żadnym polskim domu nie ma Wiglii bez smażonego karpia.

składniki
  • karp 1 szt
  • mąka 3 łyżki
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • olej 50 ml
  • sól
  • pieprz
sposób przygotowania

Przepis na smażonego karpia: 

  1. Karpia oczyścić i pokroić w dzwonka. Z zewnątrz i wewnątrz skrapiać sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem i odstawiać na 20 minut.
  2. Rybę obtaczaćw mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Karp smażony gotowy do podania na wigilijny stół

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!