Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Karp smażony

print Drukuj
Karp smażony

tulipan

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.0

2 oceny

Karp smażony na wigilię jest jednym z najbardziej tradycyjnych dań na Boże Narodzenie. Chyba w żadnym polskim domu nie ma Wiglii bez smażonego karpia.

składniki
  • karp 1 szt
  • mąka 3 łyżki
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • olej 50 ml
  • sól
  • pieprz
sposób przygotowania

Przepis na smażonego karpia: 

  1. Karpia oczyścić i pokroić w dzwonka. Z zewnątrz i wewnątrz skrapiać sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem i odstawiać na 20 minut.
  2. Rybę obtaczaćw mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Karp smażony gotowy do podania na wigilijny stół

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!