Polecamy dzisiaj:

Przepis na ogórki małosolne

Karp smażony

print Drukuj
Karp smażony

tulipan

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.0

2 oceny

Karp smażony na wigilię jest jednym z najbardziej tradycyjnych dań na Boże Narodzenie. Chyba w żadnym polskim domu nie ma Wiglii bez smażonego karpia.

składniki
  • karp 1 szt
  • mąka 3 łyżki
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • olej 50 ml
  • sól
  • pieprz
sposób przygotowania

Przepis na smażonego karpia: 

  1. Karpia oczyścić i pokroić w dzwonka. Z zewnątrz i wewnątrz skrapiać sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem i odstawiać na 20 minut.
  2. Rybę obtaczaćw mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Karp smażony gotowy do podania na wigilijny stół

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!