Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Karp smażony

print Drukuj
Karp smażony

tulipan

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Karp smażony na wigilię jest jednym z najbardziej tradycyjnych dań na Boże Narodzenie. Chyba w żadnym polskim domu nie ma Wiglii bez smażonego karpia.

składniki
  • karp 1 szt
  • mąka 3 łyżki
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • olej 50 ml
  • sól
  • pieprz
sposób przygotowania

Przepis na smażonego karpia: 

  1. Karpia oczyścić i pokroić w dzwonka. Z zewnątrz i wewnątrz skrapiać sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem i odstawiać na 20 minut.
  2. Rybę obtaczaćw mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Karp smażony gotowy do podania na wigilijny stół

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!