Grzyby Marynowane
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Sezon grzybowy
Składniki:
Składniki na zalewę:
· 3 szklanki wody
· ½ szklanki Octu 10 %
· Pieprz
· Liść laurowy
· Marchew
· Cebula
· Cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. Grzyby czyścimy, kroimy, gotujemy w osolonej wodzie
2. Wszystkie składniki na zalewę gotujemy, dodajemy grzyby.
3. Gdy zalewa z grzybami będzie dobra nalewamy w słoiczki, zakręcamy, ustawiamy do góry dnem.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Grzyby Marynowane
Sezon grzybowyGrzyby marynowane
Grzyby marynowane - warto spróbować grzybków własnej roboty-naprawdę pycha! Poniżej mój przepis na...Podgrzybki w marynacie korzennej
Tej jesieni grzybiarze są zadowolenia, bo mogą z powodzeniem oddawać się swojemu hobby. W kuchni zaś królują grzy...Grzyby marynowane
Grzybki marynowane w occie. Robimy je teraz a jemy przez całą jesień i zimę. Ja wybieram małe grzyby: prawdziwki i...Grzyby mrożone
Oprócz tradycyjnego wekowania, grzyby możemy też przchowowyać w zamrażarce. Mrożone grzyby można wykorzystać np....Zobacz więcej przepisów na: