Składniki na zalewę:
· 3 szk. wody
· 4 ziarna pieprzu
· 2 szt. Liść laurowy
· 1 Marchewka ( pokrojona w plasterki )
· 1 Cebula ( pokrojona w krążki)
· Cukier do smaku
· ½ szk. octu
Przygotowujemy grzyby czyścimy, kroimy, gotujemy w osolonej wodzie
2. Składniki na zalewę gotujemy, dodajemy grzyby.
3. Gdy zalewa z grzybami będzie dobra nalewamy w słoiczki, zakręcamy, ustawiamy do góry dnem
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu