Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Grzyby marynowane

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

92 oceny

Grzyby marynowane warto samemu przygotować, bo czyż może być większa przyjemność niż zjedzenie własnoręcznie zebranych i przygotowanych grzybków w zimę? Jak zrobić grzyby marynowane? Sprawdź nasze przepisy na grzyby marynowane, mamy ich wiele :) Smacznego!

Gąski ( Grzyby) marynowane

Gąski ( Grzyby) marynowane

Sezon Grzybowy trzeba wykorzystać.
Grzyby Marynowane

Grzyby Marynowane

Sezon grzybowy
Linia
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Grzybki marynowane w occie. Robimy je teraz a jemy przez całą jesień i zimę. Ja wybieram małe grzyby: prawdziwki i kozaki, ale mogą być też inne.
Grzyby mrożone

Grzyby mrożone

Oprócz tradycyjnego wekowania, grzyby możemy też przchowowyać w zamrażarce. Mrożone grzyby można wykorzystać np. do zup, sosów, sałatek
Linia
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane - warto spróbować grzybków własnej roboty-naprawdę pycha! Poniżej mój przepis na grzyby marynowane.
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Pyszne z pieczywem, jako dodatki do dań, ale i jako przystawki są wystrzałowe!
Linia
Grzyby w occie na zimę

Grzyby w occie na zimę

Gdy jesień w pełni to wiadomo, ze nastał właśnie czas na grzyby w occie. Uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzyby w leniwą niedzielę :) A później czas na marynowane grzyby. Bo nie ma to jak grzyby w occie jako przystawka np na świąteczny stół :) Przepis na grzyby w occie jest łatwy, więc do dzieła!
Podgrzybki w marynacie korzennej

Podgrzybki w marynacie korzennej

Tej jesieni grzybiarze są zadowolenia, bo mogą z powodzeniem oddawać się swojemu hobby. W kuchni zaś królują grzyby marynowane! Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na podgrzybki w marynacie korzennej. Moje podgrzybki w marynacie korzennej są przebojem nie tylko w mojej spiżarni, ale również u moich znajomych, którym wyjawiłam ten przepis!
Linia
Marynowane prawdziwki

Marynowane prawdziwki

Chociaż cieszymy się jeszcze sosami i zupami ze świeżych grzybów, nie zapomnijmy o czekającej nas zimie. Marynowane grzyby są doskonałą przekąską i  świetną przystawką na polskiej biesiadzie. U mnie jada się najchętniej marynowane prawdziwki. A oto mój przepis na marynowane prawdziwki, których nigdy nie brakuje na półce w mojej spiżarni.
Marynowane grzyby słodko-kwaśne

Marynowane grzyby słodko-kwaśne

Nie ma jesieni bez przetworów i marynat. A jeżeli marynaty - to oczywiście marynowane grzyby! Moim przebojem są grzyby w marynacie słodko-kwaśnej. Marynata słodko-kwaśna pasuje do różnych gatunków grzybów: prawdziwków, kurek, podgrzybków. Ważne jest jednak, żeby grzyby były małe i zdrowe. Wtedy marynata słodko-kwaśna najlepiej smakuje i mamy najsmaczniejsze grzyby marynowane!  
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!