Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Grzyby marynowane

print Drukuj
Grzyby marynowane

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
4.0

7 ocen

Pyszne z pieczywem, jako dodatki do dań, ale i jako przystawki są wystrzałowe!

składniki

1 kg grzybów leśnych

15 dag cebuli

2 szkl wody

0,5 szkl octu

4 ziarna ziela angielskiego

3 liscie laurowe

1 szczypta gorczycy



sposób przygotowania

Zacznijmy od dokłądnego oczyszczenia grzybów i podgotowania ich przez 15 minut w osolonej wodzie. Nastepnie wodę wycedzamy, a grzyby układamy w wypasteryzowanych dokładnie słoiczkach.

Wodę, ocet, ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę- zagotowuejmy. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do zalewy. Zalewą zalewamy grzyby zakręcamy słoiki ipasteryzujemy 15 minut. 

Ocena:
4.0
Liczba porcji 6
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!