Polecamy dzisiaj:

Żurek wielkanocny

Przetwory z grzybów

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

92 oceny

Gąski ( Grzyby) marynowane

Gąski ( Grzyby) marynowane

Sezon Grzybowy trzeba wykorzystać.
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Grzybki marynowane w occie. Robimy je teraz a jemy przez całą jesień i zimę. Ja wybieram małe grzyby: prawdziwki i kozaki, ale mogą być też inne.
Linia
Grzyby mrożone

Grzyby mrożone

Oprócz tradycyjnego wekowania, grzyby możemy też przchowowyać w zamrażarce. Mrożone grzyby można wykorzystać np. do zup, sosów, sałatek
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane - warto spróbować grzybków własnej roboty-naprawdę pycha! Poniżej mój przepis na grzyby marynowane.
Linia
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Pyszne z pieczywem, jako dodatki do dań, ale i jako przystawki są wystrzałowe!
Grzyby w occie na zimę

Grzyby w occie na zimę

Gdy jesień w pełni to wiadomo, ze nastał właśnie czas na grzyby w occie. Uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzyby w leniwą niedzielę :) A później czas na marynowane grzyby. Bo nie ma to jak grzyby w occie jako przystawka np na świąteczny stół :) Przepis na grzyby w occie jest łatwy, więc do dzieła!
Linia
Podgrzybki w marynacie korzennej

Podgrzybki w marynacie korzennej

Tej jesieni grzybiarze są zadowolenia, bo mogą z powodzeniem oddawać się swojemu hobby. W kuchni zaś królują grzyby marynowane! Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na podgrzybki w marynacie korzennej. Moje podgrzybki w marynacie korzennej są przebojem nie tylko w mojej spiżarni, ale również u moich znajomych, którym wyjawiłam ten przepis!
Marynowane prawdziwki

Marynowane prawdziwki

Chociaż cieszymy się jeszcze sosami i zupami ze świeżych grzybów, nie zapomnijmy o czekającej nas zimie. Marynowane grzyby są doskonałą przekąską i  świetną przystawką na polskiej biesiadzie. U mnie jada się najchętniej marynowane prawdziwki. A oto mój przepis na marynowane prawdziwki, których nigdy nie brakuje na półce w mojej spiżarni.
Linia
Marynowane grzyby słodko-kwaśne

Marynowane grzyby słodko-kwaśne

Nie ma jesieni bez przetworów i marynat. A jeżeli marynaty - to oczywiście marynowane grzyby! Moim przebojem są grzyby w marynacie słodko-kwaśnej. Marynata słodko-kwaśna pasuje do różnych gatunków grzybów: prawdziwków, kurek, podgrzybków. Ważne jest jednak, żeby grzyby były małe i zdrowe. Wtedy marynata słodko-kwaśna najlepiej smakuje i mamy najsmaczniejsze grzyby marynowane!  
polecamy
ostatnio dodane
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Gwiazdka

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybierz odpowiedni ekspres do kawy. Do najlepiej ocenianych sprzętów należą modele marki DeLonghi. Nawiązują do włoskich tradycji przygotowywania doskonałego espresso, ale sprawdzą się również dla miłośników kaw z puszystą pianką!
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Gwiazdka

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji. Współpraca z takim partnerem staje się kluczowym elementem sukcesu w dziedzinie cukiernictwa, zapewniając dostęp do różnych produktów, korzystnych cen oraz wsparcia specjalistów branżowych. Dzięki temu można znacznie lepiej rozwijać swoje przedsięwzięcia, tworząc wyjątkowe i konkurencyjne wyroby cukiernicze. Aby dowiedzieć się więcej na ten temat, koniecznie przeczytaj ten artykuł!
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Gwiazdka

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Gwiazdka

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała się nawet klasycznym wyznacznikiem polskiej kuchni. Mowa tu w szczególności o tradycyjnej sałatce jarzynowej, która jest prostym i szybkim daniem na dosłownie każdą okazję! Sprawdź więc jak możesz ją przygotować i kiedy sprawdzi się ona najlepiej! Sałatka jarzynowa - klasyka gatunku, którą może przygotować każdy! Co będzie potrzebne do przygotowania sałatki jarzynowej?Sałatka jarzynowa składa się głównie ze świeżych warzyw oraz przypraw, które nadają jej charakterystycznegosmaku.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Gwiazdka

Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety

Dzisiaj na półkach sklepowych można znaleźć szeroką gamę typów kaw, oferujących zróżnicowane smaki i aromaty.Napój uzyskiwany z ziaren kawowca zdobył na tyle dużą popularność, że dla wielu osób dzień bez kawy jest trudny do wyobrażenia. Różnorodność napojów kawowych jest tak ogromna, że każdy może odkryć idealną, włoską kawę, którą się zachwyci!
Hummus z ciecierzycy
Gwiazdka

Hummus z ciecierzycy

Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata. Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!