Polecamy dzisiaj:

Ciasto czekoladowe z truskawkami.

Przetwory z grzybów

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

92 oceny

Gąski ( Grzyby) marynowane

Gąski ( Grzyby) marynowane

Sezon Grzybowy trzeba wykorzystać.
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Grzybki marynowane w occie. Robimy je teraz a jemy przez całą jesień i zimę. Ja wybieram małe grzyby: prawdziwki i kozaki, ale mogą być też inne.
Linia
Grzyby mrożone

Grzyby mrożone

Oprócz tradycyjnego wekowania, grzyby możemy też przchowowyać w zamrażarce. Mrożone grzyby można wykorzystać np. do zup, sosów, sałatek
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane - warto spróbować grzybków własnej roboty-naprawdę pycha! Poniżej mój przepis na grzyby marynowane.
Linia
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Pyszne z pieczywem, jako dodatki do dań, ale i jako przystawki są wystrzałowe!
Grzyby w occie na zimę

Grzyby w occie na zimę

Gdy jesień w pełni to wiadomo, ze nastał właśnie czas na grzyby w occie. Uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzyby w leniwą niedzielę :) A później czas na marynowane grzyby. Bo nie ma to jak grzyby w occie jako przystawka np na świąteczny stół :) Przepis na grzyby w occie jest łatwy, więc do dzieła!
Linia
Podgrzybki w marynacie korzennej

Podgrzybki w marynacie korzennej

Tej jesieni grzybiarze są zadowolenia, bo mogą z powodzeniem oddawać się swojemu hobby. W kuchni zaś królują grzyby marynowane! Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na podgrzybki w marynacie korzennej. Moje podgrzybki w marynacie korzennej są przebojem nie tylko w mojej spiżarni, ale również u moich znajomych, którym wyjawiłam ten przepis!
Marynowane prawdziwki

Marynowane prawdziwki

Chociaż cieszymy się jeszcze sosami i zupami ze świeżych grzybów, nie zapomnijmy o czekającej nas zimie. Marynowane grzyby są doskonałą przekąską i  świetną przystawką na polskiej biesiadzie. U mnie jada się najchętniej marynowane prawdziwki. A oto mój przepis na marynowane prawdziwki, których nigdy nie brakuje na półce w mojej spiżarni.
Linia
Marynowane grzyby słodko-kwaśne

Marynowane grzyby słodko-kwaśne

Nie ma jesieni bez przetworów i marynat. A jeżeli marynaty - to oczywiście marynowane grzyby! Moim przebojem są grzyby w marynacie słodko-kwaśnej. Marynata słodko-kwaśna pasuje do różnych gatunków grzybów: prawdziwków, kurek, podgrzybków. Ważne jest jednak, żeby grzyby były małe i zdrowe. Wtedy marynata słodko-kwaśna najlepiej smakuje i mamy najsmaczniejsze grzyby marynowane!  
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!