Polecamy dzisiaj:

Przepis na leczo

Letni bigos z młodej kapusty

print Drukuj
Letni bigos z młodej kapusty

Marta

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Sprawdzony przepis na bigos z młodej kapusty. Sezonowy przysmak z młodej kapusty bardzo lubię robić, bo jest aromatyczny i naprawdę pyszny. 

składniki
  • 1 główka młodej kapusty
  • 2-3 młode marchewki
  • małe opakowanie koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • kilka grubych plastrów wędzonego boczku
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 2-3 liście laurowe
  • sól, pieprz
  • zielony koperek
sposób przygotowania

Sprawdzony przepis na bigos z młodej kapusty na wiosenny obiad:

  1. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, umyć i poszatkować. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek pokroić w słupki.
  2. Kapustę ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Dorzucić marchewkę.
  3. W międzyczasie na patelni podsmażyć cebulę z boczkiem. Dorzucić do kapusty. Kiedy marchewka będzie miękka, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dosypać koperku.

Pyszny bigos z młodej kapusty gotowy.

Smacznego!

Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!