· 50 dag schabu
· mozzarella
· mała cukinia
· 3 paski papryki ( żółta, czerwona).
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· Mąka do panierki
· 4 grzybki suszone
· 2 łyżki ketchupu pikantnego
· Liść laurowy
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
2. Obieramy Cukinie i kroimy w drobną kostkę.
3. Usuwamy z papryki gniazda i również kroimy drobno.
4. Mozzarellę w kostkę.
5. Warzywa razem mieszamy.
6. Plastry mięsa rozkładamy.
7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Nakładamy farsz.
9. Roladki ciasno zawijamy i spinamy wykałaczką.
10. Obtaczamy w mące.
11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
12. W garnku gotujemy 1 szk. wody i przekładamy roladki.
13. Dodajemy suszone grzybki oraz ketchup.
14. Gotujemy do chwili kiedy mięso będzie dobre.
15. Roladki gotowe.
16. Smacznego
Zrazy nadziewane metką łososiową
Roladki wieprzowe w sosie grzybowym.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu