· 50 dag schabu
· Cebula
· Kilka grzybów suszonych
· Sól
· Pieprz
· 3 listki laurowe
· 4 ziarna ziela angielskiego
· Olej do smażenia
· 3 paseczki papryki konserwowej
· 3 ogórki kiszone
· 8 plasterków boczku wędzonego
· 6 łyżeczek musztardy
· Mąka pszenna do obtoczenia i 2łyżki do zaprawki.
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem.
2. Mięso doprawiamy: solimy oraz pieprzymy.
3. Następnie smarujemy musztardą.
4. Ogórka oraz paprykę kroimy w paseczki.
5. Na mięsie układamy kawałek boczku, ogórek, paprykę.
6. Zwijamy ciasno w roladkę i spinamy wykałaczką.
7. Obtaczamy w mące.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. W brytfannę wlewamy wodę i dodajemy grzyby, gotujemy.
10. Przekładamy usmażone roladki prużymy.
11. Na oleju od smażenia przesmażamy cebule i dodajemy do zrazów.
12. Wkładamy liść laurowy oraz ziele anielskie.
13. 2 łyżki mąki rozrabiamy z zimną wodą tak żeby nie było grudek i zaprawiamy sos.
14. Potrawa gotowa.
15. Smacznego.
Zrazy nadziewane metką łososiową
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu