Zrazy nadziewane metką łososiową

Zrazy nadziewane metką łososiową

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Przepis na zrazy, tym razem zrazy nadziewane metką łososiową. Metka dodaje smaku a mięso jest soczyste i kruche.

Składniki:

  • 50 dag schabu
  • Połowę metki łososiowej
  • 3 ogórki kiszone
  • Sól
  • Pieprz
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Olej do smażenia
  • 3 listki laurowe
  • Kilka grzybów suszonych
  • 2 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:

Przepis na zrazy, w wydaniu z metką łososiową:

  1. Najpierw kroimy schab w plastry, następnie rozbijamy i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  2. Teraz przekładamy metkę do miski, ogórka kroimy w kostkę i mieszamy z metką.
  3. Tak zrobiony farsz nakładamy na mięso i zwijamy roladki.
  4. Roladki obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
  5. Nastepnie w garnku gotujemy trochę wody i wkładamy roladki, a do wody dodajemy listki laurowe, potem grzyby i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miekkie.
  6. Na koniec dokładamy ketchup, dokładnie mieszamy i jeszcze 10 minut gotujemy.

    Pyszne  zrazy  gotowe. Prosty  przepis, a jaki smaczny.

Smacznego

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy