trochę inna wersja zrazów ale również dobra, zatopione zrazy w pysznym sosie z dodatkiem boczku oraz ogórka.
· 60 dag mięsa mielonego
· 1 Cebula
· 1 jajko
· 3 łyżki bułki tartej
· Majeranek
· Pieprz
· Sól
· 2 łyżeczki musztardy
· 10 dag boczku wędzonego
· 3 ogórki kiszone
· Mąka pszenna do obtoczenia
· Koncentrat pomidory
· Kilka grzybów suszonych
· 10 dag pieczarek
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Wbijamy jajko.
3. Dodajemy bułkę tartą.
4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.
5. Następnie musztardę.
6. Przyprawiamy majerankiem, pieprzem oraz solą.
7. Boczek kroimy w kostkę, przekładamy do miski.
8. Tą samą czynność wykonujemy z pieczarkami oraz ogórkami.
9. Dokładnie wyrabiamy.
10. Robimy kotlety o kształcie podłużnym, obtaczamy w mące.
11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
12. W brytfannie gotujemy wodę i wrzucamy kilka grzybów suszonych.
13. Przekładamy do wody kotlety i gotujemy.
14. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy.
15. Danie gotowe.
Zrazy nadziewane metką łososiową
Roladki wieprzowe w sosie grzybowym.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu