Polecamy dzisiaj:

Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety

Zrazy inaczej - meksykańskie

print Drukuj
Zrazy inaczej - meksykańskie

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
2.0

1 ocena

trochę inna wersja zrazów ale również dobra, zatopione zrazy w pysznym sosie z dodatkiem boczku oraz ogórka.

składniki

·       60 dag  mięsa mielonego

·        1 Cebula

·       1 jajko

·       3 łyżki bułki tartej

·       Majeranek

·       Pieprz

·       Sól

·       2 łyżeczki musztardy

·       10 dag boczku wędzonego

·       3 ogórki kiszone

·       Mąka pszenna do obtoczenia

·       Koncentrat pomidory

·       Kilka grzybów suszonych

·       10 dag pieczarek

sposób przygotowania

1.    Mięso mielone przekładamy do miski.

2.    Wbijamy jajko.

3.    Dodajemy bułkę tartą.

4.    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.

5.    Następnie musztardę.

6.    Przyprawiamy majerankiem, pieprzem oraz solą.

7.    Boczek kroimy w kostkę, przekładamy do miski.

8.    Tą samą czynność wykonujemy z pieczarkami oraz ogórkami.

9.    Dokładnie wyrabiamy.

10.                      Robimy kotlety o kształcie podłużnym, obtaczamy w mące.

11.                      Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

12.                      W brytfannie gotujemy wodę i wrzucamy kilka grzybów suszonych.

13.                      Przekładamy do wody  kotlety i gotujemy.

14.                      Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy.

15.                      Danie gotowe.

Ocena:
2.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Gwiazdka

Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety

Dzisiaj na półkach sklepowych można znaleźć szeroką gamę typów kaw, oferujących zróżnicowane smaki i aromaty.Napój uzyskiwany z ziaren kawowca zdobył na tyle dużą popularność, że dla wielu osób dzień bez kawy jest trudny do wyobrażenia. Różnorodność napojów kawowych jest tak ogromna, że każdy może odkryć idealną, włoską kawę, którą się zachwyci!
Hummus z ciecierzycy
Gwiazdka

Hummus z ciecierzycy

Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata. Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Sałatka ziemniaczana do grilla
Gwiazdka

Sałatka ziemniaczana do grilla

Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną na grilla? Zobaczcie przepis na pyszną sałatkę, która idealnie pasuje do grilla. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
Gwiazdka

Wiosenne śniadanie

Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.
Jak zrobić bruschettę
Gwiazdka

Jak zrobić bruschettę

Oto przepis, jak zrobic bruschettę, czyli tradycyjną włoską przekąskę. Pyszna i włoska, czego chcieć więcej? :)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Gwiazdka

Jak zrobić sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto    przepis na sernik na kruchym spodzie!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!