Polecamy dzisiaj:

Ciasto kruche z czereśniami

Sos pieczarkowy - krem

print Drukuj
Sos pieczarkowy - krem

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.8

16 ocen

Proponuję pyszny przepis na sos pieczarkowy, a właściwie krem pieczarkowy do muszelek. Jest to prosty sposób na szybki i naprawdę pyszny, a zarazem wegetariański obiad. Sos pieczarkowy w konsystencji kremowej można również przechowywać w lodówce, jednak nie dłużej niż 2-3 dni.

składniki
  • 60 dag pieczarek
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • piepr
sposób przygotowania

Sos pieczarkowy krem w kilku krokach:

  1. Obrane pieczarki i cebulę kroimy w plasterki i dusimy 15 minut pod przykryciem na maśle z dodatkiem soli i pieprzu.
  2. Jak wszystko wystygnie, blenderem miksuję składniki na jednolity krem, który zagęszczam śmietaną i jeszcze raz duszę na małym ogniu jakieś 10 minut.
  3. Tak przygotowany sos pieczarkowy można wymieszać z muszelkami i mamy wtedy wspaniały obiad.


Smacznego!

Ocena:
3.8
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!