Sandacz podany na puree z batata
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 2
Przepis na sandacza, czyli ryba na obiad. A choć za batatami nie przepadam, ale jako dodatek np. do ryby jest wyśmienity:)
Składniki:
- sandacz 1 sztuka
- batat 1 duży
- cytryna 1 sztuka
- pieprz kolorowy ziarnisty
- sól do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
- oliwa do smażenia
- pieprz kolorowy
boczek plastry
Sposób przygotowania:
Przepis na sandacza podanego na puree z batata:
- Batata obieram i gotuję do miękkości, blenduję, doprawiam
- Rybę dzielę na części, skropiam sokiem z cytryny, posypuję ziarenkami pieprzu
- Smażę rybę na gorącym tłuszczu, po upieczeniu ryby smażę plastry boczku
- Na talerz wykładam porcję puree z batata, rybę, plaster boczku
Całośc (sandacza na puree z batata) polewam sokiem z cytryny dekoruję natką pietruszki. Pyszny obiad "ryba na piątek" gotowy :)
Smacznego
Autor: joanna1974
Polecamy również
Nototenia w curry pieczona w piekarniku
Od dawana wiemy, że jemy za mało ryb. Polecam na obiad przepyszną nototenię w curry pieczoną w piekarniku.Smażony pstrąg
Sprawdzony przepis na pstrąga - bardzo smaczna i zdrowa smażona ryba, podawana z surówką z kiszonej kapusty. Jak...Rybne kotleciki.
Polecam pyszne, delikatne i bardzo mięciutkie kotleciki, z delikatną nutką ziół. Gdy nie mamy pomysłu na obiad to...Grillowana miruna na puree marchewkowym z sosem z karmelizowanych malin
Danie rybne szybkie i zdrowe.Pieczony pstrąg z sosem kurkowym
Pieczony pstrąg z sosem kurkowym to łatwy i smaczny posiłek nie wymagający czasu i umiejętności .Zobacz więcej przepisów na: