Sandacz podany na puree z batata

Sandacz podany na puree z batata

Ocena:

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Przepis na sandacza, czyli ryba na obiad. A choć za batatami nie przepadam, ale jako dodatek np. do ryby jest wyśmienity:)

Składniki:

  • sandacz 1 sztuka
  • batat 1 duży
  • cytryna 1 sztuka
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • sól do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji
  • oliwa do smażenia
  • pieprz kolorowy 

boczek plastry

Sposób przygotowania:

Przepis na sandacza podanego na puree z batata:

  1. Batata obieram i gotuję do miękkości, blenduję, doprawiam
  2. Rybę dzielę na części, skropiam sokiem z cytryny, posypuję ziarenkami pieprzu
  3. Smażę rybę na gorącym tłuszczu, po upieczeniu ryby smażę plastry boczku
  4. Na talerz wykładam porcję puree z batata, rybę, plaster boczku

Całośc (sandacza na puree z batata) polewam sokiem z cytryny dekoruję natką pietruszki. Pyszny obiad "ryba na piątek" gotowy :)

Smacznego

 

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy