Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Pigwa

print Drukuj
Pigwa

tulipan

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

Owoce pigwy na przetwory najlepiej zbierać po pierwszych przymrozkach. Przetwory z pigwy są idealne na zimię.

składniki
  • 1 kg pigwy 
sposób przygotowania

Przepis na przetory z pigwy:

  1. Pigwę dokładnie umyć i gotować w całości w małej ilości wody ok 10 min.
  2. Ugotowaną pigwę obrać ze skórki i pestek.
  3. Zmielić w maszynce.
  4. Do masy dać cukier, wymieszać dokładnie aż sie rozpuścił.

Pyszne przetory z pigwy gotowe. Kosztujmy całą zimę:)

5. Włożyć do słoików i dobrze zamknąć.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!