Pigwa
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Owoce pigwy na przetwory najlepiej zbierać po pierwszych przymrozkach. Przetwory z pigwy są idealne na zimię.
Składniki:
- 1 kg pigwy
Sposób przygotowania:
Przepis na przetory z pigwy:
- Pigwę dokładnie umyć i gotować w całości w małej ilości wody ok 10 min.
- Ugotowaną pigwę obrać ze skórki i pestek.
- Zmielić w maszynce.
- Do masy dać cukier, wymieszać dokładnie aż sie rozpuścił.
Pyszne przetory z pigwy gotowe. Kosztujmy całą zimę:)
5. Włożyć do słoików i dobrze zamknąć.
Autor: tulipan
Polecamy również
Pigwa
Owoce pigwy na przetwory najlepiej zbierać po pierwszych przymrozkach. Przetwory z pigwy są idealne na zimię.Sos z pigwowca i węgierek
Sos z pigwowca i węgierek jest bardzo smaczny i aromatyczny. Idealnie pasuje do placuszków, naleśnik&o...Pigwowiec do herbaty na zimę
Zima to czas przeziębień, pysznym dodatkiem do herbaty będzie zatem pigwowiec, który swoim smakiem przypomina cyt...Zobacz więcej przepisów na: