Zima to czas przeziębień, pysznym dodatkiem do herbaty będzie zatem pigwowiec, który swoim smakiem przypomina cytrynę ale jest sto razy zdrowszy. Herbatka z nim jest przepyszna :)
Przepis na pigwowca do herbaty na zimę:
Na początek owoce dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze cząstki, przesypujemy do szklanej miski, zasypujemy cukrem, dodajemy goździki i zostawiamy na 24 godziny, mieszając co kilka godzin.
Po ok 24 godzinach przelewamy wszystko do garnka i trzymamy na gazie do momentu aż się zagotuje.
Gorące przekładamy do słoików, zakręcamy, przykrywamy ściereczką i zostawiam do całkowitego ostudzenia.
Pigwowiec do herbaty na zimę gotowy. Smacznego
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu