Pasta jajeczna do kanapek

Pasta jajeczna do kanapek

Ocena:

45 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Bardzo prosty przepis na pastę jajeczną. To co sprawia, ze pasta jajeczna smakuje wyjatkowo to dodatki. W tym przypadku połączenie pasty jajecznej z łososiem i rzodkiewką. Kanapki z pastą jajeczną to szybka i prosta przekąska.

Składniki:

  • 3 duże jajka 
  • 2 łyżeczki majonezu 
  • 1 łyżeczka jogurtu greckiego 
  • odrobina pieprzu świeżo mielonego
  • szczypta soli 
  • wędzony łosoś
  • rzodkiewka

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna na kanapki:

  1. Jajka gotujemy na twardo.
  2. Majonez dokładnie mieszamy z jogurtem.
  3. Obrane jajka dokładnie rozdrabniamy przy pomocy widelca, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy jogurt z majonezem, mieszamy.
  4. Kromki pieeczywa smarujemy pastą, kładziemy plastry wędzonego łososia, dekorujemy rzodkiewką i koperkiem. I oto wspaniała pasta jajeczna.

Ja proponuję kanapki z pastą, plastrem wędzonego łososia i kiełkami rzodkiewki:)

Smacznego!

Autor: Konstancja

Polecamy nasze przepisy