Polecam bardzo pyszną i wyrazistą w smaku pastę. Sprawdzi się ona na śniadanie lub kolację podane ze świeżym pieczywem. Smacznego.
pół pęczka szczypiorku
4 jajka
sól do smaku
2 łyżki majonezu
czubryca zielona do smaku
musztarda według uznania
chrzan tarty według uzanania
1. Szczypiorek umyć i dokładnie osuszyć, następnie drobno pokroić.
2. Jajka ugotować na twardo, ugotowane wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Następnie wszystkie składniki ze sobą wymieszać dodając musztardę i chrzan według uznania, przyprawić do smaku solą.
4. Pasta jest gotowa do podania. Przed podaniem możną ją schłodzić w lodówce.
Pasta jajeczna z chrzanową nutką.
Pasta z jajek, twarożku i zielonego ogórka.
Pasta z jajek,zielonego groszku i suszonych pomidorów.
Pasta jajeczna z makrelą wędzoną
Pasta śniadaniowa - jajeczna z makrelą
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu