Pasta z jajek i szczypiorku.

Pasta z jajek i szczypiorku.

Ocena: ★

7 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Polecam bardzo pyszną i wyrazistą w smaku pastę. Sprawdzi się ona na śniadanie lub kolację podane ze świeżym pieczywem. Smacznego.

 

 

Składniki:

pół pęczka szczypiorku

4 jajka

sól do smaku

2 łyżki majonezu

czubryca zielona do smaku

musztarda według uznania

chrzan tarty według uzanania

Sposób przygotowania:

1. Szczypiorek umyć i dokładnie osuszyć, następnie drobno pokroić.

2. Jajka ugotować na twardo, ugotowane wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

3. Następnie wszystkie składniki ze sobą wymieszać dodając musztardę i chrzan według uznania, przyprawić do smaku solą.

4. Pasta jest gotowa do podania. Przed podaniem możną ją schłodzić w lodówce.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy