Prosta, tania i szybka w przygotowaniu pasta z jajek, do której chrzanu dodajemy według uznania. Ja uwielbiam podaną na świeżym i chrupiącym pieczywie. Polecam przygotować na śniadanie lub kolację.
chrzan tarty według uznania
2 łyżeczki majonezu
5 jajek
sól i pieprz do smaku
szczypiorek według uznania
1. Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Szczypiorek umyć i dokładnie wysuszyć, następnie drobno pokroić.
3. Następnie wszystkie składniki ze sobą wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
4. Pasta jest gotowa do podania po krótkim schłodzeniu w lodówce. Smacznego.
Pasta z jajek, twarożku i zielonego ogórka.
Pasta z jajek,zielonego groszku i suszonych pomidorów.
Pasta jajeczna z makrelą wędzoną
Pasta śniadaniowa - jajeczna z makrelą
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu