Pasta jajeczna z chrzanową nutką.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
7 Ocen
Ilość porcji: 4
Prosta, tania i szybka w przygotowaniu pasta z jajek, do której chrzanu dodajemy według uznania. Ja uwielbiam podaną na świeżym i chrupiącym pieczywie. Polecam przygotować na śniadanie lub kolację.
Składniki:
chrzan tarty według uznania
2 łyżeczki majonezu
5 jajek
sól i pieprz do smaku
szczypiorek według uznania
Sposób przygotowania:
1. Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Szczypiorek umyć i dokładnie wysuszyć, następnie drobno pokroić.
3. Następnie wszystkie składniki ze sobą wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
4. Pasta jest gotowa do podania po krótkim schłodzeniu w lodówce. Smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Pasta śniadaniowa - jajeczna z makrelą
Smaczna pasta jajeczna z makrelą do ciemnego i jasnego pieczywa. Pasta jajeczna jest doskonała na śniadanie dla całej ro...Pasta jajeczna z makrelą wędzoną
Przepis na pastę jajeczną z makrelą jest prosty, każdy go może wypróbować. Na świezym chlebie taka pasta jajeczna...Pasta z jajek,zielonego groszku i suszonych pomidorów.
Wystarczą trzy składniki i przyprawy,żeby przygotować pyszną i zdrową pastę do pieczywa.Idealna na śniadanie lub kolację...Pasta z jajek, twarożku i zielonego ogórka.
Jest to bardzo smaczna i zdrowa pasta. Polecam przygotować ją na śniadanie lub kolację. Najlepiej smakuje ze świeżym pie...Pasta jajeczna z chrzanową nutką.
Prosta, tania i szybka w przygotowaniu pasta z jajek, do której chrzanu dodajemy według uznania. Ja uwielbiam pod...Zobacz więcej przepisów na: