Pasta jajeczna z chrzanową nutką.

Pasta jajeczna z chrzanową nutką.

Ocena:

7 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Prosta, tania i szybka w przygotowaniu pasta z jajek, do której chrzanu dodajemy według uznania. Ja uwielbiam podaną na świeżym i chrupiącym pieczywie. Polecam przygotować na śniadanie lub kolację.

Składniki:

chrzan tarty według uznania

2 łyżeczki majonezu

5 jajek

sól i pieprz do smaku

szczypiorek według uznania

Sposób przygotowania:

1. Jajka należy ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2. Szczypiorek umyć i dokładnie wysuszyć, następnie drobno pokroić.

3. Następnie wszystkie składniki ze sobą wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

4. Pasta jest gotowa do podania po krótkim schłodzeniu w lodówce. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy