Polecamy dzisiaj:

Faworki czyli przepis na chrusty

Pasta jajeczna z makrelą wędzoną

print Drukuj
Pasta jajeczna z makrelą wędzoną

Magdalena

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.7

3 oceny

Przepis na pastę jajeczną z makrelą jest prosty, każdy go może wypróbować. Na świezym chlebie taka pasta jajeczna z makrelą to niebo w gębie :)

składniki
  • 3 jajka gotowane na twardo
  • wędzona makrela
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek majonezu
  • może być szczypiorek
sposób przygotowania

Przepis na pastę jajeczną czyli pasta jajeczna w kilku krokach:)

  1. Gotujemy jajka na twardo.
  2. Teraz musimy przygotować makrelę, obieramy ją ze skóry i mięso widelcem oddzielamy od ości. Makrelę można ładnie oddzielić od ości, ale warto dokadnie sprawdzić, żeby ich nie było, żeby później nie było niespodzianki.
  3. Ostudzone jajka kroimy w kostkę i dokładamy do nich rozdrobione mięso. Wszystko dokładnie mieszamy.
  4. Solimy i pieprzymy do smaku, a następnie dokładamy kilka łyżek majonezu, zeby nasza pasta jajeczna przybrała postać pasty :)
  5. Można dodać posiekany szczypiorek. Wkładamy na kilkanascie minut naszą pastę jajeczną do lodówki.

Pasta jajeczna gotowa, idealna na kanapki na kolację czy też drugie śniadanie. Warto samemy przygotować taką pastę zamiast kupować. Przepis na pastę jajeczną jak widać jest łatwy a rezultat znakomity.

Smacznego! :)

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!