Polecamy dzisiaj:

Dwa sposoby na sernik z bezą

Pasta jajeczna z makrelą wędzoną

print Drukuj
Pasta jajeczna z makrelą wędzoną

Magdalena

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.7

3 oceny

Przepis na pastę jajeczną z makrelą jest prosty, każdy go może wypróbować. Na świezym chlebie taka pasta jajeczna z makrelą to niebo w gębie :)

składniki
  • 3 jajka gotowane na twardo
  • wędzona makrela
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek majonezu
  • może być szczypiorek
sposób przygotowania

Przepis na pastę jajeczną czyli pasta jajeczna w kilku krokach:)

  1. Gotujemy jajka na twardo.
  2. Teraz musimy przygotować makrelę, obieramy ją ze skóry i mięso widelcem oddzielamy od ości. Makrelę można ładnie oddzielić od ości, ale warto dokadnie sprawdzić, żeby ich nie było, żeby później nie było niespodzianki.
  3. Ostudzone jajka kroimy w kostkę i dokładamy do nich rozdrobione mięso. Wszystko dokładnie mieszamy.
  4. Solimy i pieprzymy do smaku, a następnie dokładamy kilka łyżek majonezu, zeby nasza pasta jajeczna przybrała postać pasty :)
  5. Można dodać posiekany szczypiorek. Wkładamy na kilkanascie minut naszą pastę jajeczną do lodówki.

Pasta jajeczna gotowa, idealna na kanapki na kolację czy też drugie śniadanie. Warto samemy przygotować taką pastę zamiast kupować. Przepis na pastę jajeczną jak widać jest łatwy a rezultat znakomity.

Smacznego! :)

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Serowe wrapy z boczkiem
Gwiazdka

Serowe wrapy z boczkiem

Doskonały przepis na ketowrapy, keto serowe wrapy z boczkiem. Doskonałe w diecie keto, pyszne i wspaniałe. Polecam  przepis na serowe keto wrapy!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!