Pasta z jajek, twarożku i zielonego ogórka.

Pasta z jajek, twarożku i zielonego ogórka.

Ocena: ★

14 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jest to bardzo smaczna i zdrowa pasta. Polecam przygotować ją na śniadanie lub kolację. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam:)

Składniki:

3 jajka

1 ogórek zielony

20 dag sera białego

3 łyżki śmietany 12 %

sól do smaku

szczypiorek według uznania

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Następnie jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2. Szczypiorek wypłukać, osuszyć i drobno pokroić.

3. Ogórek umyć, osuszyć i obrać, następnie pokroić w kostkę.

4. Ser biały wymieszać ze śmietaną, dodać ogórek, jajka i szczypiorek, posolić do smaku i wymieszać.

5. Pasta jest gotowa. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy