woda 4 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 1,5 szklanki
sól 3 łyżki
musztarda 5 łyżek
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
1. Ogórki dokładnie umyć, osuszyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki.
2. Wodę zagotować w garnku z dodatkiem cukru, octu, ziela, musztardy, listków, soli i ziarenek pieprzu.
3. Pokrojone ogórki ułożyć wyparzonych w słoikach i zalać je gorąca marynatą.
4. Pasteryzować słoiki.
Ogórki w zalewie musztardowej.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu