- 1 l wody
- 1 szklanka octu
- 3 płaskie łyżki soli
- 5 łyżek musztardy
do każdego słoika:
- liść laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- trochę gorczycy
- kilka ziarenek pieprzu
- ząbek czosnku
- koper
Z podanych składników ugotować zalewę. Ostudzić.
Ogórki dokładnie umyć. Grube i niekształtne ogórki można przekroić na pół lun na ćwiartki. Ogórki ciasno układać w litrowych słoikach. Do każdego słoika wrzucić ww przyprawy. Zalać zimną zalewą. słoiki pasteryzować 5-7 minut.
Ogórki w zalewie musztardowej.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu