Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Ogórki w musztardzie

print Drukuj
Ogórki w musztardzie

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Sezon ogórkowy rónież trzeba wykorzystać.

składniki

Składniki na zalewę:

  • 10 szklanek wody
  • 2 ½  szklanka octu 10 %
  • 3 ¾  szklanki cukru
  • 15 łyżeczek musztardy
  • 5 łyżek soli


do słoika:

  • 3 ziarna czarnego pieprzu
    3 ziarna ziela angielskiego
    gorczyca - 1/2łyżeczki do każdego słoika
sposób przygotowania

1.      Składniki na zalewę zagotować, przestudzić.

2.      Ogórki umyć i pokroić na słupki.

3.      Ułożyć pionowo w słoikach.

4.       Do każdego słoika dodać przyprawy

5.       Zalać zalewą pozostawiając około 1 centymetra przestrzeni od góry słoika.

6.       Zakręcić szczelnie.

7.        Pasteryzować przez około 10-12 minut.

 

Tagi: Ogórki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!