Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Ogórki w musztardzie

print Drukuj
Ogórki w musztardzie

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Sezon ogórkowy rónież trzeba wykorzystać.

składniki

Składniki na zalewę:

  • 10 szklanek wody
  • 2 ½  szklanka octu 10 %
  • 3 ¾  szklanki cukru
  • 15 łyżeczek musztardy
  • 5 łyżek soli


do słoika:

  • 3 ziarna czarnego pieprzu
    3 ziarna ziela angielskiego
    gorczyca - 1/2łyżeczki do każdego słoika
sposób przygotowania

1.      Składniki na zalewę zagotować, przestudzić.

2.      Ogórki umyć i pokroić na słupki.

3.      Ułożyć pionowo w słoikach.

4.       Do każdego słoika dodać przyprawy

5.       Zalać zalewą pozostawiając około 1 centymetra przestrzeni od góry słoika.

6.       Zakręcić szczelnie.

7.        Pasteryzować przez około 10-12 minut.

 

Tagi: Ogórki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!