Polecamy dzisiaj:

Dwa sposoby na sernik z bezą

do spiżarni

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

36 ocen

Pasta z pieczonej papryki

Pasta z pieczonej papryki

Pastę z papryki przygotowałam z zamiarem schowania jej do spiżarni, no ale cóż...najpierw zjedliśmy jeden słoiczek, już otworzyłam drugi i coś czuję, że jeszcze dwa pozostałe zostaną zjedzone. Nic na to nie poradzę, że jest tak pyszna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam przepis.
Domowy dżem z czarnej porzeczki.

Domowy dżem z czarnej porzeczki.

Pyszny i pachnący domowy dżem z czarnej porzeczki. Wystarczy tylko poświęcić trochę czasu i już mamy na zimę owoce zamknięte w słoiku.
Linia
Galaretka z czarnej porzeczki

Galaretka z czarnej porzeczki

Domowa konfitura jest najlepsza, pysznie pachnąca owocami. Polecam zrobić chociaż kilka słoiczków galaretki z czarnej porzeczki kiedy akurat jest sezon porzeczkowy.
Wiśnie w syropie.

Wiśnie w syropie.

Polecam zrobić takie oto wisnie. Są pyszne.
Linia
Ogórki konserwowe.

Ogórki konserwowe.

W sezonie ogórkowym, warto przygotować kilka słoików ogórków.Będą jak znalazł na zimę np. do sałatek, do drugiego dania, lub schrupać prosto ze słoika. A z tego przepisu wychodzą naprawdę bardzo chrupiące. Polecam ten przepis.
Marynowane cebulki.

Marynowane cebulki.

Warto przygotować kilka takich słoiczków cebulek, bardzo chrupiących i pysznych. Cebulki mogą być dekoracją sałatek lub ich składnikiem. Polecam.
Linia
Ogórki w zalewie musztardowej.

Ogórki w zalewie musztardowej.

Gdy trwa sezon ogórkowy, obowiązkowo trzeba przygotować kilka słoiczków ogórków, właśnie w takiej oto zalewie. Uważam, że są pyszne, lekko słodkie z wyczuwalną nutką musztardy, no i idealnie chrupiące. Podaję je jako dodatek do drugiego dania. Polecam.
polecamy
ostatnio dodane
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Serowe wrapy z boczkiem
Gwiazdka

Serowe wrapy z boczkiem

Doskonały przepis na ketowrapy, keto serowe wrapy z boczkiem. Doskonałe w diecie keto, pyszne i wspaniałe. Polecam  przepis na serowe keto wrapy!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!