Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Keks

print Drukuj
Keks

tulipan

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
0.0

0 ocen

Podawać najlepiej następnego dnia.

składniki

2 jaja

20 dag cukru

20 dag mąki

20 dag bakalie 

tłuszczu do formy

 

sposób przygotowania

1.Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.

2.Przygotować bakalie, rozdrobnić je i oprószyć mąką.

3.Żółtka utrzeć z częścią cukru (3/4) i przyprawami do białości.

4.Z białek ubić pianę. Pod koniec ubijania dodać pozostały cukier. Żółtka wyłożyć pianę.

5.Na pianę przesiać mąkę, dodać oprószone mąką bakalie, lekko wymieszać. 

6.Ciasto wyłożyć do formy i piec około 1 godziny w średnio gorącym piekarniku 160 stopni.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!