2 jaja
20 dag cukru
20 dag mąki
20 dag bakalie
tłuszczu do formy
1.Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
2.Przygotować bakalie, rozdrobnić je i oprószyć mąką.
3.Żółtka utrzeć z częścią cukru (3/4) i przyprawami do białości.
4.Z białek ubić pianę. Pod koniec ubijania dodać pozostały cukier. Żółtka wyłożyć pianę.
5.Na pianę przesiać mąkę, dodać oprószone mąką bakalie, lekko wymieszać.
6.Ciasto wyłożyć do formy i piec około 1 godziny w średnio gorącym piekarniku 160 stopni.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu