Masło lub margarynę ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijam stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucieram, cały czas ucierając dodaję miód i przyprawę do piernika. Następnie dodaję sól, obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie ucieram. Na koniec wsypuję rodzynki i skórki, całość dokładnie mieszam.
2.
Foremkę keksówkę o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm smaruję masłem i oprószam bułką tartą. Następnie do foremki przekładam przygotowane ciasto.
3.
Ciasto piekę około 55 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciasto sprawdzam suchym patyczkiem czy jest upieczone i studzę.
4.
Obie polewy rozpuszczam według przepisu na opakowaniu i dekoruję nimi ciasto, dekoruję również skórką pomarańczową.
5.
Ciasto odstawiam do zastygnięcia. Po tym czasie kroję i podaję. Życzę smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu