Pierwszy raz to zrobiłym nie wiedząc czy będzie dobre, wyszło tak pyszne, soczyste w aromatycznym sosie że zachęcam wsyztkich, warto.
· udka kacze
· pierś kacza
· Przyprawa do kaczki
· 1 opakowanie żurawiny
· 2 duże gruszki
· Sól
1. Filet z kaczki kroimy na pół a z udek wyjmujemy kości.
2. Solimy mięso i posypujemy przyprawą do kaczki.
3. Następnie wkładamy w woreczek do pieczenia.
4. Dodajemy żurawinę.
5. Gruszki myjemy i kroimy w cząstki, dodajemy do kaczki.
6. Woreczek zamykamy.
7. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
8. Kaczka gotowa.
9. Smacznego.
Kaczka majerankowa pieczona z jabłkami.
Pierś z kaczki podana na kaszy z sosem kurkowym
Pierś z indyka pieczona z jabłkiem i żurawiną
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jak zrobić placuszki z bananem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu