Mięso kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami

Mięso kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pierwszy raz to zrobiłym nie wiedząc czy będzie dobre, wyszło tak pyszne, soczyste  w aromatycznym sosie że zachęcam wsyztkich, warto.

Składniki:

·       udka kacze

·       pierś kacza

·       Przyprawa do kaczki

·       1 opakowanie żurawiny

·       2 duże gruszki

·       Sól

Sposób przygotowania:

1.   Filet  z kaczki kroimy na pół a z udek wyjmujemy kości.

2.   Solimy mięso i posypujemy przyprawą do kaczki.

3.   Następnie wkładamy w woreczek do pieczenia.

4.   Dodajemy żurawinę.

5.   Gruszki myjemy i kroimy w cząstki, dodajemy do kaczki.

6.   Woreczek zamykamy.

7.   Zapiekamy 45 minut w 180˚C.

8.   Kaczka gotowa.

9.   Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy