Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Mięso kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami

print Drukuj
Mięso kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami

Beata

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Pierwszy raz to zrobiłym nie wiedząc czy będzie dobre, wyszło tak pyszne, soczyste  w aromatycznym sosie że zachęcam wsyztkich, warto.

składniki

·       udka kacze

·       pierś kacza

·       Przyprawa do kaczki

·       1 opakowanie żurawiny

·       2 duże gruszki

·       Sól

sposób przygotowania

1.   Filet  z kaczki kroimy na pół a z udek wyjmujemy kości.

2.   Solimy mięso i posypujemy przyprawą do kaczki.

3.   Następnie wkładamy w woreczek do pieczenia.

4.   Dodajemy żurawinę.

5.   Gruszki myjemy i kroimy w cząstki, dodajemy do kaczki.

6.   Woreczek zamykamy.

7.   Zapiekamy 45 minut w 180˚C.

8.   Kaczka gotowa.

9.   Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
.Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

.Naleśniki po węgiersku

Dziś polecam nalesniki z sosem węgierskim.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!