Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Mięso kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami

print Drukuj
Mięso kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami

Beata

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Pierwszy raz to zrobiłym nie wiedząc czy będzie dobre, wyszło tak pyszne, soczyste  w aromatycznym sosie że zachęcam wsyztkich, warto.

składniki

·       udka kacze

·       pierś kacza

·       Przyprawa do kaczki

·       1 opakowanie żurawiny

·       2 duże gruszki

·       Sól

sposób przygotowania

1.   Filet  z kaczki kroimy na pół a z udek wyjmujemy kości.

2.   Solimy mięso i posypujemy przyprawą do kaczki.

3.   Następnie wkładamy w woreczek do pieczenia.

4.   Dodajemy żurawinę.

5.   Gruszki myjemy i kroimy w cząstki, dodajemy do kaczki.

6.   Woreczek zamykamy.

7.   Zapiekamy 45 minut w 180˚C.

8.   Kaczka gotowa.

9.   Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!