Mięso kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Pierwszy raz to zrobiłym nie wiedząc czy będzie dobre, wyszło tak pyszne, soczyste w aromatycznym sosie że zachęcam wsyztkich, warto.
Składniki:
· udka kacze
· pierś kacza
· Przyprawa do kaczki
· 1 opakowanie żurawiny
· 2 duże gruszki
· Sól
Sposób przygotowania:
1. Filet z kaczki kroimy na pół a z udek wyjmujemy kości.
2. Solimy mięso i posypujemy przyprawą do kaczki.
3. Następnie wkładamy w woreczek do pieczenia.
4. Dodajemy żurawinę.
5. Gruszki myjemy i kroimy w cząstki, dodajemy do kaczki.
6. Woreczek zamykamy.
7. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
8. Kaczka gotowa.
9. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Kacze udka pieczone w rękawie
Pieczenie w rękawie pozwala na zachowanie pełni aromatu pieczonych mięs oraz na zastosowanie niewielkiej ilości tłuszczu...Pierś z kaczki podana na kaszy z sosem kurkowym
Pierś z kaczki jest miękka, soczysta i bardzo pyszna, podana z kaszą i sosem kurkowy tworzy przepyszne danie:)Kaczka majerankowa pieczona z jabłkami.
Kaczka pieczona jest niezwykle pyszna,pięknie pachnie majerankiem i jabłkami.Polecam na niedzielny obiad.Mięso kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami
Pierwszy raz to zrobiłym nie wiedząc czy będzie dobre, wyszło tak pyszne, soczyste w aromatycznym sosie że zachęca...Kaczka pieczona z jabłkami
Jeżeli masz już dosyć kurczaka, polecam pieczoną kaczkę. Moja ulubiona wersja to kaczka pieczona z jabłkami. Kaczka piec...Zobacz więcej przepisów na: