Kaszę jęczmienną ugotować według instrukcji na opakowaniu.
3. Przygotowanie kaczki
Umytą i oczyszczoną pierś z kaczki ponacinać od strony skóry w taki sposób żeby nie naruszyć fileta. Na zimnej patelni położyć piersi i smażyć na małym ogniu tak aby wytopić tłuszcz (wytopiony tłuszcz systematycznie odlewać do kosza). Gdy skóra piersi będzie twarda, brązowa i chrupiąca, odwrócić na drugą stronę i smażyć około 6 minut (w zależności od grubości piersi). Następnie wrzucić masło, rozgnieciony czosnek i rozmaryn, pierś polewać roztopionym masłem przez kolejne 5 minut.
4. Po usmażeniu zdjąć mięso z patelni i położyć w ciepłym miejscu na około 5 minut żeby odpoczęło. Następnie pokroić pierś na plastry, ułożyć na wcześniej przygotowanej kaszy i polać sosem kurkowym.
Mięso kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami
Kaczka majerankowa pieczona z jabłkami.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu