Gulasz z indyka

Gulasz z indyka

Ocena:

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Sprawdzony przepis na gulasz z indyka. Zdrowe i pożywne mięso z indyka dziś w sosie warzywnym podane z ryżem. Syty obiad dla całej rodziny. 

Składniki:

  • indyk pierś  1 kg.
  • warzywa po 2 sztuki: marchew , pietruszka
  • seler 1/2
  • por 1 biała część
  • papryka słodka mielona 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • dodatkowo:
  • mąka do zagęszczenia
  • tłuszcz do smażenia  mięsa

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na gulasz z indyka w kilku krokach:

  1. mięso myjemy i kroimy na dużą kostkę, obtczamy w papryce i soli, smażymy na patelni
  2. do dużego garnka wkładamy poszatkowane  warzywa, dodajemy podsmażone mięso, wlewamy wodę i gotujemy około 40 minut
  3. jak mięso jest miękkie - zagęszczamy mąką i doprawiamy
  4. gulasz podajemy np. z ryżem

Gulasz gotowy, przepis łatwy, czego chcieć więcej? :)
Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy