W sosie pieczarkowym schab

W sosie pieczarkowym schab

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Można podać  z ziemniakami, kopytkami, ryżem jak kto lubi.

Składniki:

·       60 dag schabu bez kości

·       25 dag pieczarek

·       7 ogórków konserwowych

·       Sól

·       Pieprz

·       Olej do smażenia

·       Cebula

·       ½ szk. śmietany 18 %

·       Mąka pszenna

Sposób przygotowania:

1.   Kroimy mięso  w  w paski, doprawiamy pieprzem oraz solą.

2.   Posypujemy 2 łyżkami mąki pszennej i dokładnie mieszamy.

3.   Prużymy mięso na rozgrzanym oleju.

4.   Cebulę obieramy i drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.

5.   Pieczarki kroimy dodajemy do cebuli.

6.   Doprawimy pieprzem oraz solą.

7.   Ogórki kroimy w słupki i dodajemy do grzybów.

8.   W garnków gotujemy trochę wody i przekładamy mięso.

9.   Dodajemy ogórki i pieczarki, gotujemy aż mięso będzie dobre.

10.        2 łyżki mąki pszennej rozrabiamy z odrobiną zimnej wody tak żeby nie powstały grudki i  wlewamy do mięsa.

11.        Dolewamy śmietanę, chwilę gotujemy.

12.        Danie gotowe.

13.        Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy