W sosie pieczarkowym schab
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Można podać z ziemniakami, kopytkami, ryżem jak kto lubi.
Składniki:
· 60 dag schabu bez kości
· 25 dag pieczarek
· 7 ogórków konserwowych
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· Cebula
· ½ szk. śmietany 18 %
· Mąka pszenna
Sposób przygotowania:
1. Kroimy mięso w w paski, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Posypujemy 2 łyżkami mąki pszennej i dokładnie mieszamy.
3. Prużymy mięso na rozgrzanym oleju.
4. Cebulę obieramy i drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Pieczarki kroimy dodajemy do cebuli.
6. Doprawimy pieprzem oraz solą.
7. Ogórki kroimy w słupki i dodajemy do grzybów.
8. W garnków gotujemy trochę wody i przekładamy mięso.
9. Dodajemy ogórki i pieczarki, gotujemy aż mięso będzie dobre.
10. 2 łyżki mąki pszennej rozrabiamy z odrobiną zimnej wody tak żeby nie powstały grudki i wlewamy do mięsa.
11. Dolewamy śmietanę, chwilę gotujemy.
12. Danie gotowe.
13. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
gulasz z kalafiorem
propozycja na obiadKurczak w sosie serowym.
Ładnie wygląda i jest bardzo smaczne danie.Gulasz pachnący ziołami
Przepis na gulasz, bo uwielbiam zapach ziół, a ten gulasz pachnie oregano, rozmarynem i tymiankiem. Gdy za oknem...Prosty gulasz wieprzowy
Oto przepis na prosty gulasz wieprzowy, ulubiony w wielu polskich domach. Gulasz na mięsie wieprzowym gotuje się szybcie...Gulasz z indyka z warzywami
Sprawdzony przepis na gulasz. Smaczny kruchy indyk z warzywami, potrawa prosta i łatwa w przygotowaniuZobacz więcej przepisów na: