· 60 dag schabu bez kości
· 25 dag pieczarek
· 7 ogórków konserwowych
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· Cebula
· ½ szk. śmietany 18 %
· Mąka pszenna
1. Kroimy mięso w w paski, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Posypujemy 2 łyżkami mąki pszennej i dokładnie mieszamy.
3. Prużymy mięso na rozgrzanym oleju.
4. Cebulę obieramy i drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Pieczarki kroimy dodajemy do cebuli.
6. Doprawimy pieprzem oraz solą.
7. Ogórki kroimy w słupki i dodajemy do grzybów.
8. W garnków gotujemy trochę wody i przekładamy mięso.
9. Dodajemy ogórki i pieczarki, gotujemy aż mięso będzie dobre.
10. 2 łyżki mąki pszennej rozrabiamy z odrobiną zimnej wody tak żeby nie powstały grudki i wlewamy do mięsa.
11. Dolewamy śmietanę, chwilę gotujemy.
12. Danie gotowe.
13. Smacznego.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu